Von Linders

Al ruim 20 jaar is Yvonne Linders actief in de theaterwereld. Haar carrière gestart aan het Conservatorium en de Toneelacademie van Maastricht, heeft zij zich ontplooid tot theatervrouw pur sang. Zij is jarenlang verbonden geweest aan Theaterschool ‘Kiek’ te Kerkrade als docent drama en regisseur. Daarnaast heeft zij haar sporen verdiend als freelance regisseur en acteur binnen verschillende gezelschappen en bij evenementen. In 2003 startte zij de opleiding tot professioneel clown bij Ton Kurstjens in Nijmegen en in navolging hiervan solotraining bij Ruut van Hooft in Delft.

In 2000 maakte ze kennis met vuur bij Marcel Boonen en haar passie voor vuur was daarmee geboren. Jaren was zij actief bij Theater Vistazo alweer zij regisseerde en speelde in de internationale vuurvoorstelling ‘Magia del Fuego’.

In 2014 ontmoette zij haar huidige vuurmaat Marc Geraads van Vuurkunstenaar. Twee passionele vuurartiesten hebben hun kwaliteiten weten te bundelen tot een uniek concept: Vuur in al zijn facetten gecombineerd met dans, acrobatiek, kostumerij en theater.

In 2013 heeft zij de opleiding tot professioneel trainingsacteur en agressietrainer afgerond. Yvonne is tevens logopedist en heeft stemtrainingen via theatertechnieken verzorgd voor beroepssprekers. Als docent Nederlands en drama is zij nog verbonden aan het voortgezet- en middelbaar onderwijs.

Portfolio & Referenties